Designer och konstnär
kobra screendump.jpg

The non existent Center

Foto: Christian Pallin

Foto: Christian Pallin

gruvan

Den självorganiserade konstgruppen The non-existent Center (TNEC) driver en plattform för samtidskonst med fokus på deltagande och aktuella samhällsfrågor, främst inom scenkonstfältet. Platsen för verksamheten är den gamla järnmalmsgruvan i Ställberg, Ljusnarsbergs kommun i Bergslagen.

Ledarskapet

Sedan starten 2012 har Karin varit delaktig i att bygga upp och driva den konstnärliga verksamheten.  Uppgifterna har varit identitetsbyggande, konstnärlig ledning, projektledning, producentskap, publikation och koordinering, förutom en viss egen konstnärlig praktik. Mellan 2012 och 2017 satt Karin i verksamhetsledningen tillsammans med två kollegor. Sedan 2018 arbetar hon på uppdrag som formgivare och ideellt i ägarföreningen som förvaltar platsen.

 
Ur DN kultur 

Ur DN kultur 

produktioner

Bland verken TNEC producerat under Karins tid i ledningen hör bl.a. två större konst- och musikfestivaler vid gruvan, ett internationellt konstnärsresidensprogram med sammanlagt över fyrtio konstnärer, de interaktiva verken "En gåva från Haroon" (2014) och "Den goda missionen i Eksjö" (2016) och den två år långa trilogin "2070" (2015-2017).

kobra screendump.jpg